Bavorský guláš
Ingredience:
1/2 sáčku čočky, 5-6 středních brambor, 1/2 kg hovězího, 1 větší mrkev, 1 pórek, 1 celý Masox, 1 rajský protlak, 1 lžička sladké papriky, troška octa, 2-3 větší stroužky česneku, 1-2 větší cibule, trochu hladké mouky, sůl, pepř, (chcete-li pálivý - trochu chilli)
Postup přípravy: Čočku namočíme cca 1 hod. předem a posléze dáme vařit běžným způsobem. Asi v půli vaření přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a brambor. Osmahneme cibuli, na kterou dáme nakrájené hovězí. Když je maso zatažené, přidáme rajský protlak a rozetřený česnek. Pak přidáme sladkou papriku (příp. ostrou) - promícháme a podlijeme vývarem nebo stačí vodou. Přidáme Masox a táhneme, než je maso měkké. Jsou-li obě směsi měkké, smícháme je a přidáme na kolečka nakrájený pórek. Dochutíme solí, pepřem a trochou octa. Rozumně zahustíme moukou. Každý může jídlo vylepšit dle svého. Může užít jiné maso apod.
Zdroj: www.recepty.cz