Biftečky
Ingredience:
1/2 kg vepřové kýty, event. plecka, 1/2 šálku sójové omáčky nebo maggi, 1 vejce, 1 lžička majoránky, 5 stroužků česneku, 1/2 lžičky mletého pepř, 1 lžička kari, 1 lžička drceného kmínu, 1/2 lžičky chilli, 1 lžička papriky, 1 lžíce solamylu
Postup přípravy: Maso nakrájíme na malé medailonky a lehce naklepeme. Smícháme všechny ingredience (množství koření lze uzpůsobit individuální chuti), maso ve směsi namáčíme a klademe do mísy, navrch nalejeme zbytek nálevu. Necháme marinovat v lednici min. 24 hodin. Biftečky pak smažíme na oleji na pánvi. Nálev udělá krásnou dozlatova opečenou krustu, která připomíná bramboráky. Možno naložit biftečků víc a postupně odebírat.
Vhodné pro návštěvy, protože se hlavní práce odbude den předem.
Zdroj: www.recepty.cz