Brněnský drak
Ingredience:
6 ks vepřové panenské, 150 g oleje, 1 lžíce kečupu, 2 lžíce strouhaného křenu, česnek, 100 g sterilované papriky, lžíce hořčice, 150 g sterilované okurky, sůl
Postup přípravy: Panenskou svíčkovou naklepeme hranou dlaně a po délce, okraje nařízneme několika řezy asi 1,5 cm hlubokými. Maso osolíme, potřeme česnekem a necháme 2-3 hodiny odležet. Pak na oleji po obou stranách opečeme. Na talíř klademe porci hranolků, přes které dáme opečené maso, které zdobíme jemně nastříkanou hořčicí, kečupem, strouhaným křenem a červenou kapií, vytváříme jakoby hlavu a "krunýř" draka, ocas pak zhotovíme z vějířku okurky. Okraje talíře zdobíme zeleninou oblohou.
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 60 min.
Zdroj: www.recepty.cz