Kila dolů
Ingredience:
lžíce másla, 2 lžíče mouky, 3 mrkve, celer, petržel (popřípadě trochu květáku, kapusty nebo jiné Vaší oblíbené zeleniny), vegeta, sůl, pepř
Postup přípravy: V středně velkém hrci rozpustíme máslo, přidáme část nastrouhané kořenové zeleniny (nebo nakrájené na hodně malé kousky) a zaprášíme moukou. Dobře promícháme a zalijeme studenou vodou. Přidáme zbytek zeleniny. Přivedeme k varu, dochutíme a necháme vařit asi 15 minut.
Tuhle polévku ráda vařím podle tohoto receptu, nebo do ní přidám hodně květáku a je to květáková polévka. Je lehká, vyniká svou jemnou máslovou chutí a nasládlou chutí mrkve. Je to rychlé, levné, syté a málo kalorické. Vařím si jí, když potřebuju dát pár kilo dolů... A ještě jedna rada - pozor, když přichází k varu, je nutné ztlumit sporák, ráda utíká :-)
Zdroj: www.recepty.cz