Balkánský zeleninový salát
Ingredience:
5 rajčat, 3 papriky, 1 cibule, 20 g oleje, sůl, pepř, nízkoenergetické sladidlo, 2 lžičky worchestrové omáčky, 1 lžička hořčice, 4 lžíce octa, 3 lžíce vody, 4 natvrdo uvařená vejce, 1 menší salátová okurka, balkánský sýr
Postup přípravy: Rajčata opláchneme, okurku oloupeme a vše nakrájíme na plátky. Oloupanou cibuli nakrájíme na prstence. Suroviny vložíme do salátové mísy a přidáme k nim na nudličky nakrájené, semen zbavené papriky. Vejce rozkrojíme, žloutky vyjmeme, rozmačkáme vidličkou, smícháme s olejem, hořčicí, octem, osolíme, přidáme cukr a pepř, worchester a ušleháme zálivku. Zředíme ji vodou, ještě rozmícháme, nalijeme na salát a lehce ho promícháme.
Při podávání salát na miskách nebo na talířích posypeme pokrájenými bílky.